Röd Passion

Åhh, massa saker på en gång. Tar vara på vad jag har hemma, gör sjuklingar glada med sorbet, uppdaterar bloggen och sist men inte minst bidrar med något till Söta Saker. Söta saker är en superfin bakblogg med teman varje månad där man kan få baka fritt på temat.
Denna månad är temat kärlek och halvvägs genom min sorbet kom jag och tänka på temat och att det här blev en röd sorbet som skulle kunna passa in. Alltid kul att låta fantasin släppa loss och hitta på glassnamn. Inte för att det här blev speciellt fantasirikt, men, men. Röd Passion, varsågod:

Röd Passion

Ingredienser:
275 gram socker
225 gram vatten
400 gram jordgubbar
4-5 passionsfrukter
citron eller lime.

Koka upp vatten och socker tills sockret löst sig. Om du använder frysta jordgubbar kan du hälla den varma sockerlagen över jordgubbarna så svalnar lagen fort. Annars låter du lagen svalna (gärna i isbad) innan du blandar jordgubbar och lag.
Mixa jordgubbar och sockerlag. Gröp ur passionsfrukter och lägg fruktköttet i en separat skål. Sila passionsjuicen ner i jordgubbslagen och spar kärnorna vid sidan av. Smaka av jordgubbslagen med citron- eller limesaft.
Frys sorbeten i glassmaskin, eller kolla in hur Tea gör sin glass utan maskin.
Tillsätt kärnorna i maskinen och låt den blanda runt precis innan du stänger av den. Skeda upp glassen i en tätslutande plastburk och frys ytterligare några timmar.
Om du fryser för hand, rör du i kärnorna när sorbeten är halvfryst, annars kommer de att sjunka till botten.

Och så lite bilder :)
Hade väldigt svårt att bestämma mig, och ju mer man tittar desto snurrigare blir man...

RSS 2.0