Glamourglass med rubiner

Detta är mitt första beställningsjobb, recept på glamourglass. Tänk glamour, rosa och glitter löd beställningen. 
Jordgubb är nog det mesta Svensson-rosa som finns, men hallon däremot är glammigt som bara den, och man kan nog inte hitta något mer glamour än champagne. Och om någon kan tänka sig något mer glitter än ädelstenar, ja, då får ni nog ta och skriva en kommentar och låta mig få veta...

Glamourglass med rubiner

1 dl socker
1 dl vatten
150 g frusna hallon + ev. florsocker
1,5-2 dl champagne eller mousserande vin

Råsocker eller grovkornigt vitt socker
ev. karamellfärg beroende på vilken ädelsten du vill ha

Häll socker och vatten i en kastrull och koka upp. Låt småkoka någon minut tills sockret smält. Ställ sockerlagen att svalna (smidigast i isbad).
Mixa 100 gram av hallonen tills det är slätt. Smaka av och tillsätt eventuellt någon matsked florsocker ifall de skulle vara väldigt sura. Blanda i hallonpurén och 1,5 dl champagne i den kalla sockerlagen och rör om tills hallonpurén är löst. Smaka av och tilsätt eventuellt den sista decilitern champagne.
Slå på glassmaskinen och häll i glassmeten. Efter ungefär tjugo minuter häller du i de resterande hallonen. Om du tycker att det är stora bitar kan du smula sönder dem i lite mindre delar innan du tillsätter dem. Låt maskinen gå i totalt ungefär femtio minuter innan du skedar upp i en plastburk och låter frysa över natten innan servering.

Blanda sockret med karamellfärgen, rör om ordentligt tills färgen spritt sig ordentligt och tillsätt mer färg om det behövs.
Häll upp sockret i en tallrik och gnid kanten på glasen med en citronklyfta innan du doppar glasen i sockret inför servering.Kommentar:
Eftersom glassen innehåller alkohol fryser den inte riktigt på samma sätt som vanlig glass eller sorbet. Bli därför inte förvånad om glassen inte verkar ha bra konsistens efter femtio minuter, den behöver ytterligare tid i frysen.
Om det inte räcker med glitter kan man titta i affärens strösselutbud, det finns ätbart glitter, men silverkulor kanske också räknas som glamour? :P


RSS 2.0